Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Inzamel actie “Van depressie naar product”

Mentale problemen zijn tegenwoordig steeds meer aan orde in onze maatschappij. 1 op de 4 jongeren kampt met een psychische aandoening, depressie, ADHD, angstaanvallen, zelfmoordgedachten en veel meer psychologische problemen.


HVB Records heeft een methodiek ontwikkeld die hier verandering in brengt. Samen met de jongeren die kampen met mentale problemen maken we muziek en voeren we andere kunstdisciplines uit. Hen wordt gevraagd om hun gevoel, beleving en frustraties te vertalen in een eigen product (muziek/kunst). Zo creëren ze diverse disciplines als muziek, kunst, literatuur en kleding design. Dit doen de jongeren met professionals uit de muziekwereld. 


Waarom hebben we een inzamelactie? Het klinkt alsof we al prima op weg zijn toch? Dat is ook zo. Maar wij zijn op dit moment beperkt in de mogelijkheden van hulp die wij kunnen bieden. Wij werken met verschillende zorginstellingen die onze methodiek hebben goedgekeurd omdat er na meerdere try-outs gezien is dat er daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt met ons initiatief. Jongeren die kampen met mentale problemen zien de reguliere zorgtrajecten niet als de oplossing. Vandaar dat wij een geheel eigen methodiek hebben ontwikkeld die jongeren met psychologische problemen en affiniteit naar muziek helpen naar een succesvolle toekomst. 


Het luisteren en maken van muziek kan therapeutisch werken. Bijvoorbeeld belangrijk voor het verminderen van stress. Muziek kan ook negatieve emoties verminderen, zoals zorgen, angst, rusteloosheid en nervositeit. En muziek kan bijdragen aan positieve emoties, zoals gevoelens van geluk.


Met uw hulp kunnen wij jongeren met mentale problemen zingeving en structuur geven door middel van muziek met als gevolg een gezondere mentale staat. Op deze manier creëren wij kansen die ze anders niet hadden gehad.


Met succes hebben wij jongeren uit zorginstellingen kunnen helpen, nu willen wij ook jongeren uit achterstandswijken helpen die niet in aanmerking komen voor onze hulp via reguliere zorg. Wij geloven in preventief werken met jongeren die op het punt staan in recidive te vallen. Door middel van onze methodiek en zingeving blijven ze op het goede pad. Door uw donatie kunnen wij bijdragen aan een goede toekomst voor deze jongeren!

Steun ons initiatief zodat wij meer jongeren een positieve toekomst kunnen bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *