Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Een platenlabel voor mensen met een verleden. In gesprek met Mihai van HVB Records.

Kan je wat meer over jezelf vertellen?

Van kleins af aan was ik al met muziek bezig, ik speelde viool en panfluit. Hele rare dingen voor zo’n stoere gozer, maar dat ging best goed. Later, toen ik toch wel iets stoerders wilde, ben ik overgestapt op produceren. Van het ene nummer kwam het andere en ineens had ik met Mr. Probz – Waves een wereldwijde hit te pakken. Dan kom je in een positie dat je eigenlijk misschien wel wat anders wil, maar het ook wel heel goed gaat.

“Door groei in eigenwaarde zie je ze veranderen van crimineel tot artiest.”

Van 0 tot release, hoe ziet dat proces eruit?

Wanneer iemand binnen komt kijken, vragen we eerst naar wie ben je, wat doe je en wat kan je. Kan je rappen, heb je een goede babbel, ben je een manager of kan je misschien foto’s schieten? Daar gaan we samen achter komen.

Als iemand een nummer heeft geschreven maken we er samen een beat bij, vervolgens nemen we het nummer op en dan mixen we het. Dan moeten we gaan nadenken over de vormgeving van het hoesje en hoe ze zich willen profileren naar buiten. Van ons mogen ze alles, ze zijn net vrij, dus we gaan ze niet vasthouden door regels op te leggen. Ze komen er later wel achter dat sommige keuzes niet zo handig waren. Ons doel is; vertel je verhaal. Ze moeten namelijk vaak hun ei kwijt en dan kunnen ze de positiviteit in, als ze hun verhaal verteld hebben is het afgesloten. Dan merken we hoe ze veranderen van straatschoffies tot artiest. De eigenwaarde die we ze hier geven is te gek, je ziet heel hun karakter veranderen zodra ze een kans krijgen.

Ligt er qua verleden voor jullie ergens een grens?

Het ligt voor ons vooral aan hoe iemand tegenover zijn feit staat. Je hoeft hier niet trots aan te komen met het verhaal dat je iemand hebt beroofd op straat, dat accepteren we niet. Maar als iemand tot op de dag van vandaag spijt heeft van wat hij/zij heeft gedaan, dan willen we ze graag een kans geven. Zolang we maar het gevoel hebben dat we ze kunnen veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *