Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Een interview met Lion

Wanneer ben je begonnen met muziek maken?

Op mijn 14e begon ik al met muziek maken. Op Sint-Maarten deed ik mee aan een competitie met mijn groepje voor zang en rap, dit hebben we gewonnen.

Hoelang ben je al bezig met muziek?

Ik moest stoppen toen ik vast kwam te zitten op mijn 14e. Binnen ben ik wel verder gegaan met teksten schrijven en heb ik zelfs gitaar leren spelen. Toen ik eerder vrij kwam, heb ik weer een tijd veel muziek gemaakt en covers gedaan met een bekende producer. In 2015 ben ik weer echt begonnen met muziek maken. Maar het echt releasen en nieuwe beats krijgen, dat begon pas hier bij HVB.

Wie zijn jouw idolen?

Mijn vader is mijn grootste idool. Mijn muziekidolen: Chris brown, Tank is een beast, Tyrese, Bryson Tiller. Mostly Chris Brown, hij is een fucking beast. There ain’t shit he can’t do.

Waar ging je eerste single over?

Dat ik lang weg ben geweest, maar nu hard terug kom. Het gaat over de mensen die er voor me waren in de moeilijke tijdenen in me hebben geloofd, ik ga me best doen om alles te geven. Daarnaast gaat het over hoe ik vroeger was en wie ik nu ben. Dit liedje was eigenlijk per ongeluk gemaakt. Ik wilde geen drillrap, maar dit is het uiteindelijk wel geworden.

Waar gaat je nieuwe single over?

Ik wil met deze tune een bericht sturen. Ik ben klaar met dit leven. Als ik alleen ben heb ik nooit problemen. Iedereen is een snitch, iedereen is een gangster tot ze een rechter tegenkomen. Het is echt zeldzaam als iemand z’n mond dicht gaat houden wanneer een rechter praat over 25 jaar, zoals bij mij is gebeurd. Ik heb m’n mond gehouden en hij heeft me genaaid. Uiteindelijk heeft hij toch de waarheid vertelt waardoor ik nu buiten ben. Maar het is bijna fout gegaan… En dit van iemand die ik zag als een broer. Ik wil geen vrienden meer, all I need is a good girl and family.

Als je een samenwerking met een artiest mocht aangaan, wie zou dat zijn?

Chris brown, maar ik ben nog niet op dat level. Er is nog veel te doen. Ik ben meer op de Amerikaanse vibe. Joyner Lucas zal ook een goede feature zijn, hij is een storyteller, net als ik.

Hoe heeft muziek maken jou tot nu toe op het rechte pad gehouden? Of misschien ook niet?

Muziek heeft me sowieso geholpen. Toen ik binnen zat heeft me dat geholpen, ik had iets te doen. Teksten schrijven. Ik heb zelfs een filmpje gemaakt toen ik binnen zat. Music is therapy, for anyone and everybody. I think people really underestimate the power of music. Music is very influencual. That’s why I watch what I say in my tunes. The world is going to a place right now where they don’t give a fuck no more, they don’t understand what kind of power music has. It can help you change all kind of moods. I try to put messages in my song, and hoping that people will listen to it and that it can change their way of thinking into something positive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *